URN Logo
UNIX Resources » Linux » Linux Forum » Linux Sound Problems » Page.17 » Sound Card Problem
announcement The content of this page is collected from Linux Forum, All copyrights and other associated rights are reserved by the original authors of the articles.
Resources
China Linux Forum(finished)
Linux Forum(finished)
FreeBSD China(finished)
linuxforum.com
  LinuxForum General Chat
  Linux Advocacy
  LinuxForum Polls
  Introductions
  Linux Kernel Support
  Patch Management
  Development Release
  Linux Programming
  Linux Security
  Linux Software
  Linux Hardware Problems
    Linux Video Problems
    Linux Sound Problems
  Linux Networking Support
  Linux Printing Support
  Linux Human Interface Devices Support
  Linux Data Storage Support
  Linux Applications Support
  Linux Installation Support
  Linux Laptops Support
  Linux Motherboard, Chipsets, CPU, Memory
  Miscellaneous
  Debian Linux Support
  Ubuntu Linux Support
  LiveCD Discussions
  Gentoo Linux Support
  Mandrake Linux Support
  Redhat / Fedora Linux Support
  Slackware Linux Support
  SuSE Linux Support
  CentOS Linux Support
  Linux Web Servers
  Linux DNS Servers
  Linux Database Servers
  Linux Email Servers
  Linux FTP Servers
  Linux Squid Proxy Server
  Linux Samba Help
  Linux cPanel Help
  Linux Ensim Help
  Linux Plesk Help
  Linux Webmin / Usermin Help
  Qmail Toaster Help
  Linux Games
  Windows Game Emulation
  Linux Discussions
  General Linux Discussions
  Red Hat Linux Discussions
  More Red Hat Linux Discussions
  Mandrake Linux Discussions
  Slackware Linux Discussions
  SuSE Linux Discussions
  Debian Discussions
  Samba Help
  Linux Security
  Linux Networking
  Gentoo Help
  Operating System Rant Forum
  Hardware Rants
   
Sound Card Problem
Author: sycoalbert99    Posted: 2004-04-01 22:14:12    Length: 8,483 byte(s)
[Original] [Print] [Top]
ok so this is my first time working with linux and so therefore i dont know how to get around everything and figure things out by myself all that well yet. Well i installed Red Hat 8 and i have no sound and when i try to open up the volume control, i get an error which says:

I was not able to open your audio device.
Please check that you have permission to open /dev/mixer and make sure that you have sound support compiled into your kernel.

Aside from that i did as it said to do and here are the outputs from the different commands i issued:

CODE
alberto]$ cat /proc/pci
PCI devices found:
  Bus  0, device   0, function  0:
    Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8753 [P4X266 AGP] (rev 1).
      Master Capable.  Latency=8.
      Prefetchable 32 bit memory at 0xe0000000 [0xe3ffffff].
  Bus  0, device   1, function  0:
    PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8633 [Apollo Pro266 AGP] (rev 0).
      Master Capable.  No bursts.  Min Gnt=12.
  Bus  0, device  11, function  0:
    Communication controller: Tiger Jet Network Inc. Model 300 128k (rev 0).
      IRQ 11.
      Master Capable.  Latency=32.  Min Gnt=1.Max Lat=128.
      I/O at 0xec00 [0xecff].
      Non-prefetchable 32 bit memory at 0xdffff000 [0xdfffffff].
  Bus  0, device  16, function  2:
    USB Controller: VIA Technologies, Inc. UHCI USB (#3) (rev 128).
      IRQ 5.
      Master Capable.  Latency=32.
      I/O at 0xe800 [0xe81f].
  Bus  0, device  16, function  1:
    USB Controller: VIA Technologies, Inc. UHCI USB (#2) (rev 128).
      IRQ 11.
      Master Capable.  Latency=32.
      I/O at 0xe400 [0xe41f].
  Bus  0, device  16, function  0:
    USB Controller: VIA Technologies, Inc. UHCI USB (rev 128).
      IRQ 12.
      Master Capable.  Latency=32.
      I/O at 0xe000 [0xe01f].
  Bus  0, device  16, function  3:
    USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 130).
      IRQ 11.
      Master Capable.  Latency=32.
      Non-prefetchable 32 bit memory at 0xdfffef00 [0xdfffefff].
  Bus  0, device  17, function  0:
    ISA bridge: PCI device 1106:3177 (VIA Technologies, Inc.) (rev 0).
  Bus  0, device  17, function  1:
    IDE interface: VIA Technologies, Inc. Bus Master IDE (rev 6).
      IRQ 14.
      Master Capable.  Latency=32.
      I/O at 0xfc00 [0xfc0f].
  Bus  0, device  17, function  5:
    Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233 AC97 Audio Controller (rev 80).
      IRQ 5.
      I/O at 0xdc00 [0xdcff].
  Bus  0, device  18, function  0:
    Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 116).
      IRQ 12.
      Master Capable.  Latency=32.  Min Gnt=3.Max Lat=8.
      I/O at 0xd800 [0xd8ff].
      Non-prefetchable 32 bit memory at 0xdfffee00 [0xdfffeeff].
  Bus  1, device   0, function  0:
    VGA compatible controller: nVidia Corporation Vanta [NV6] (rev 21).
      IRQ 12.
      Master Capable.  Latency=32.  Min Gnt=5.Max Lat=1.
      Non-prefetchable 32 bit memory at 0xde000000 [0xdeffffff].
      Prefetchable 32 bit memory at 0xda000000 [0xdbffffff].

alberto]$ cat /etc/modules.conf
alias parport_lowlevel parport_pc
alias eth0 via-rhine
alias usb-controller ehci-hcd
alias sound-slot-0 via82cxxx_audio
post-install sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null 2>&1 || :
pre-remove sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -S >/dev/null 2>&1 || :
alias usb-controller1 usb-uhci


alberto]$ cat /proc/modules
parport_pc             19108   1 (autoclean)
lp                      8996   0 (autoclean)
parport                37152   1 (autoclean) [parport_pc lp]
sr_mod                 18136   0 (autoclean)
soundcore               6532   0 (autoclean)
autofs                 13348   0 (autoclean) (unused)
via-rhine              15628   1
mii                     2156   0 [via-rhine]
iptable_filter          2412   0 (autoclean) (unused)
ip_tables              14936   1 [iptable_filter]
printer                 8992   0
ide-scsi               10512   0
scsi_mod              107176   2 [sr_mod ide-scsi]
ide-cd                 33608   0
cdrom                  33696   0 [sr_mod ide-cd]
mousedev                5524   1
keybdev                 2976   0 (unused)
hid                    22244   0 (unused)
input                   5888   0 [mousedev keybdev hid]
usb-uhci               26188   0 (unused)
ehci-hcd               17480   0 (unused)
usbcore                77024   1 [printer hid usb-uhci ehci-hcd]
ext3                   70368   2
jbd                    52212   2 [ext3]


alberto]$ ls -L -l /dev/dsp*
crw-------    1 alberto  root      14,   3 Aug 30  2002 /dev/dsp
crw-------    1 alberto  root      14,  19 Aug 30  2002 /dev/dsp1
crw-------    1 alberto  root      55,   0 Aug 30  2002 /dev/dsp56k



any help would be greatly appreciated. thank you all for your time.  
[Original] [Print] [Top]
« Previous thread
Problem With Via Ac'97 In Slackware9.1
Linux Sound Problems
Page. 17
Next thread »
One Channel Sound
     

Copyright © 2007 UNIX Resources Network, All Rights Reserved.      About URN | Privacy & Legal | Help | Contact us
Powered by FreeBSD    webmaster: webmaster@unixresources.net
This page created on 2007-08-01 11:49:45, cost 0.041577100753784 ms.